Svamptimbal (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om timbal >

 

 

Platå (traktörpanna) >

 

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svamptimbal (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 0

Recept: 679 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 20%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 80 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om timbal > Äts ej

Platå (traktörpanna) > Äts ej

Så kokas grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen till 150ºC.
  2. Rensa och finhacka lök och svamp. 
  3. Stek svampen i torr panna tills ingen vätska längre sipprar ut i pannan. Tillsätt smör och lök, fräs det på medelvärme i cirka 5 minuter utan att bränna.
  4. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll över i bunke.
  5. Tillsätt ägg. Mixa lätt med mixerstav. Är ingredienserna mycket finskurna, kan man handvispa i stället.
  6. Smöra 4 små ugnsfasta formar. Fördela smeten i formarna.
  7. Ställ formarna på en djup ugnsplåt. Fyll på 2 centimeter vatten på plåten. Kan också kokas under lock i en platå eller gryta med lite vatten. Läs mer > Så kokas ägg. 
  8. Tillagas tills smeten precis har stelnat. Det kan ta 10-20 minuter beroende på hur tjock smeten är.
  9. Ta ut och lägg upp. Serveras varm.

Kockens kommentar

Att tillaga i små formar kallas cocotte (sv. kokott). Ingår ägg talar om "Oeuf en cocotte". Läs mer > Så kokas ägg.

Alternativ

Oeuf en cocotte

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem