Hemlagad pölsa utan inälvor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pölsa >

 

 

Om hjärtslag >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad pölsa utan inälvor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 571

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2284 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 587 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pölsa > Äts ej

Om hjärtslag > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 10 tim )

Detta recept är ett bra sätt att ta tillvara köttrester och kokspad. Passar inälvsskeptiker (se kommentar).

  1. Förbered: Lägg korngrynen i vatten och låt stå över natt.
  2. Nästa dag: Koka korngryn i köttspad eller vatten med koncentrerad köttfond cirka 40 minuter.
  3. Koka eller stek potatis.
  4. Finhacka köttet.
  5. Skala, hacka och fräs lök i matfett.
  6. Blanda grynen med löken och köttet. Smaksätt med mejram och/eller timjan, salt och peppar. Tillsätt lite sirap om så önskas.
  7. Låt allt bli varmt. Servera med potatis och inlagda rödbetor. Ett stekt ägg passar också till.

Kockens kommentar

Klassisk pölsa tillagas av lungmos blandat med kokta korngryn. Lungmos är en rätt som består av hjärtslag (lunga + hjärta) och smaksättare (läs mer > Om hjärtslag). En variant är så kallad Norrlandspölsa av köttrester plus lever och korngryn. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om pölsa.

Passar till

Klassisk lungmos och pölsa

Hemlagad norrlandspölsa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem