Grillade pilgrimsmusslespett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal spett: 4

Matolja (rapsolja)

0.5 

msk

Rouille (kryddblandning)

 

 

Grillspett av trä

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillade pilgrimsmusslespett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 75

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 0

Recept: 141 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 47 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Matolja (rapsolja) 0.5 msk 42%

Rouille (kryddblandning) %

Grillspett av trä %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (5 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut musslorna ur kylen och låt dem bli rumsvarma. Lägg grillspetten i vatten, helst 1 timme, så brinner de inte upp.
  2. Skär musslorna på mitten. Trä 6 st på varje spett. Pensla med matolja. Krydda med rouille kryddblandning eller annan intressant krydda.
  3. Lägg spetten på grillen och grilla cirka en halv minut på vardera sidan, tills de fått fin färg och nästan är genomstekta.

Kockens kommentar

Pilgrimsmusslor benämns även kammusslor. I Nordiska vatten förekommer ett 15-tal arter, alla lika varandra. Musslorna har en stor, köttig slutmuskel, som gör dem till eftertraktad delikatess. Skalformen är välkänt inte minst tack vare oljebolaget Shells emblem.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem