Moules marinière - sjömanshustruns ångkokta musslor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Moules marinière - sjömanshustruns ångkokta musslor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 523

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2093 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 319 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas skaldjur > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Borsta och skrapas mussel­skalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en stor stekkastrull i matfett på medelhög värme i ett par minuter utan att bränna.

  3. Tillsätt vin och kryddor i kastrullen. Koka upp och lägg i musslorna. Koka på högsta värme 4-5 minuter, tills skalen öppnar sig. De som inte öppnat sig kastas. Finhacka persilja och tillsätt mot slutet.

  4. Servera musslorna med sitt spad direkt i djupa tallrikar. Servera gärna ett gott vitt bröd till, som doppas i musselspadet.

Kockens kommentar

Musslor som får koka för länge blir sega. Rätten fungerar utmärkt även som förrätt. Minska i så fall mängden till hälften.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem