Pilgrimsmusslor i basilikasås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pilgrimsmusslor i basilikasås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 449

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1797 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 225 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 38%

 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala och finhacka lök. Skala och halvera vitlök. Hacka basilika.
  2. Sås: Hetta upp smör i kastrull på medel­värme och fräs löken ett par minuter utan att bränna.
  3. Tillsätt vin och koka ner till halva mängden.
  4. Tillsätt grädde i kastrullen. Häll över i en skål och tillsätt en stor klick smör och basilika. Mixa med mixer eller i matberedare. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Musslor: Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme och tillsätt vitlökshalvorna. Salta och peppra musslorna och stek dem sedan i cirka en halv minut på var sida.
  6. Häll upp såsen i tallrikar. Lägg i musslorna och tillsätt lite steksmör.

Kockens kommentar

Fungerar även bra som förrätt. Grädden kan utelämnas och ersättas med lite grönsaksfond. På bilden visas denna sås. Såsen enligt receptet blir ljusare och enligt vår mening godare. Lite extra vitt vin på slutet "skadar" inte.

Alternativ

Alternativ basilikasås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem