Saltimbocca alla Romana, en italiensk klassiker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saltimbocca alla Romana, en italiensk klassiker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 669

GBR (GI) / port: 17

Recept: 2677 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 541 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om schnitzel, piccata > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Banka ut köttskivorna till 1/2-cm tjocklek. Mal svartpeppar över. Salt behövs inte för att skinkan är salt. Täck med tunna skivor skinka. Lägg på en eller två salviablad. Fäst med tandpetare samman bladen med skinkan och köttet.
  2. Förbered sallad. Klyfta citron.
  3. Häll vetemjöl på en tallrik. Tryck lätt ner köttsidan i vetemjöl, vilket ger stekytan ett skyddande lager. Skaka av överflödigt mjöl.
  4. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av, tillsätt lite smör och smaka av med salt.
  5. Hetta upp smör och olja i stekpanna på medelvärme. När smöret slutat fräsa, lägg i köttet med köttsidan nedåt. Sänk samtidigt värmen något.  Låt steka i cirka 2 minuter. Skaka på pannan så att köttet inte fastnar i botten. Köttet vänds inte i detta recept, men det kan man göra.
  6. Höj till hög värme och tillsätt vin. Låt det koka ner till hälften. Ta bort tandpetarna och lägg upp köttet.
  7. Tillsätt lite vatten i pannan. Värm på och rör om.
  8. Servera kött med sås, pasta, någon grönsak och citronklyftor.

Kockens kommentar

En klassisk italiensk rätt, så god att den "hoppar in i munnen" (ital. saltare = hoppa över, bocca = mun). Klassisk saltimbucco görs av kalvkött (innanlår), men recept med kalvfilé, fläsk- eller kycklingkött finns också. Salviablad skall ingå liksom (lufttorkad) skinka och torrt vitt vin och/eller marsala starkvin. Köttet kan rullas ihop med skinkan och salvian på insidan, eller så lägger man två skivor mot varandra med skinka och salvia emellan. Bästa resultat får man på italienskt vis där köttet bara steks på en sida (se film Saltimbucco alla romana > Om schnitzel), eller klicka på bildkällan CusinacoNoi ovan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem