Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzel
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så panerar man >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzel

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 17

Recept: 2942 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 553 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så panerar man > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Foodbarn" under bilden.

  1. Skär köttet i 1 centimeter tjocka skivor. Banka ut det försiktigt med knuten näve eller på annat sätt, till dubbel storlek (1/2 cm tjock).
  2. Dubbelpanera: Vispa upp ägg med gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål. Riv ost på en tallrik. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i osten. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
  3. Tomatsås: Skala och finhacka vitlök. Blada av basilikan och strimla stjälkarna. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek hastigt vitlök och stjälkarna. Tillsätt krossade tomater och låt småputtra på låg värme. 
  4. Pasta: Koka pastan al dente enligt förpackningen. När pastan är klar lyfts den ur och blandas med såsen.
  5. Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, lägg i en, eller två schnitzlar, det får inte vara trångt i pannan. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
  6. Stek skivorna 2-3 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir panyren svartbränd.
  7. Servera.

Kockens kommentar

Piccata är detsamma som schnitzel, det vill säga en tunn skiva stekt kött, vanligtvis 0,5-1 centimeter tjock. Sägs bara "piccata" avses som regel Piccata alla Milanese (ostpanerad kalvschnitzel), men annat kött kan också användas av kyckling, fläsk med mera. Läs mer > Om schnitzel.

Näring: En panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Schnitzel i receptet plus panering väger tillagad 170 gram per portion inklusive fettupptag, varav panering 35%. Total energimängd 325 Kcal, varav 50% finns i paneringen. Ingrediensmängder i panering avser set som äts. Ytterligare mängd behövs vid tillredning. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Piccata pollo

Dubbepanerad fläskschnitzel

Dubbelpanerad kalkonschnitzel

Dubbelpanerad kycklingschnitzel

Schweizerschnitzel

Sauce tomate, fransk tomatsås

Coulis de tomates provençale

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem