Velouté au vin blanc, ljus vitvinssås till sås eller soppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås/soppa dl: 4

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Sås till gratäng-stuvning>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Velouté au vin blanc, ljus vitvinssås till sås eller soppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 0

Recept: 281 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 92 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Sås till gratäng-stuvning> Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Ansa och finhacka lök, purjolök och selleri. Finhacka persilja. Spar persilja eller tunt skivad purjo till garnering (till soppa).
  2. Stek i kastrull lök och selleri med smör några minuter utan att bränna.
  3. Tillsätt mjöl och blanda. Låt steka i 3 minuter.
  4. Tillsätt vin och buljong. Låt sjuda i 30 minuter.
  5. Passera i en sil och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädde och persilja. Rör om, smaka av med kryddor.
  6. Soppa: Häll upp och garnera med persilja eller purjoskivor.
  7. Sås: Är "soppan" för lös, tillsätt lite ljus stärkelsemjöl och låt sjuda i 5 minuter.

Kockens kommentar

Receptet passar som förrättssoppa, eller som ljus sås till ljust kött, grönsaksrätter och som sås till gratäng eller stuvning.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem