Majonnäs i mixer
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Sås till skaldjur >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Majonnäs i mixer

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 704

Kcal / portion: 687

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2061 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 78%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 98 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till skaldjur > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Knäck ägg i blandningsskålen. Tillsätt senap och en nypa salt. Mixa på högsta hastighet i 30 sekunder.
  2. Tillsätt citron eller vinäger och mixa i 10 sekunder.
  3. Ta av mixerlocket och kör på högsta hastighet. Tillsätt olja i en tunn stråle, nästan droppvis i början. Såsen börjar tjockna när ungefär en deciliter tillsats. Om den blir för tjock tunnas den ut med några droppar citron eller vinäger. Smaka av.

Om såsen skurit sig: Värm en skål i hett vatten. Torka av den. Lägg i 1 tsk senap och ett par matskedar av såsen. Vispa några sekunder tills den går ihop och tjocknar. Vispa i resten av såsen, en tesked i taget och arbeta in varje omgång ordentligt. Läs mer > Emulsion.

Kockens kommentar

Gör man majonnäs i mixer används hela ägg, inte bara gulan. Resultatet blir en hårdare och blekare sås än en som handvispats, dessutom en stabilare majonnäs som håller sig längre i kylskåpet innan den blir "tunn". Om mixersåsen är tillräckligt tjock kan den användas till att täcka kall mat som fisk och ägg.

Tillhörande recept

Majonnäs handslagen

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem