Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

På tartarers vis >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 436

Kcal / portion: 450

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2252 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 47%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 103 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

På tartarers vis > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Julia Child

Tillagning (30 min )

  1. Hårdkoka ägg, låt kallna och separera gula från vita.
  2. Finhacka gurka, kapris och örtkryddor.
  3. Mosa gulorna i en skål tillsammans med senap och salt till en mycket fin pasta. Om äggulorna inte finfördelade och fria från klumpar absorberar de inte oljan ordentligt.
  4. Vispa ner olja droppvis i början tills såsen tjocknat, sedan lite mer i taget. Tunna ut med citronjuice eller vinäger vid behov.
  5. Krama finhackad gurka och kapris till en boll i handduk eller hushållspapper och pressa ut all saft. Vispa ner lite i taget i såsen och sedan finhackade örtkryddor. Om man vill kan man finhacka äggvitan och tillsätta detta. Smaka av.

Kockens kommentar

Detta är en variant av remouladsås, men tillredd på kokta ägg i stället för färska. Kokta äggulor binder också olja med karaktäristisk konsistens och smak. Läs mer > Om majonnässåser. Såsen används som remouladsås till fisk, kallt kött och kalla ägg.

Alternativ

Remouladesås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem