Ris de veau, stekt kalvbräss i bit
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas bräss >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ris de veau, stekt kalvbräss i bit

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1027 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 174 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas bräss > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Aufeminin" under bilden.

  1. Blancera (förväll) och ansa brässen. Läs mer > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
  2. Skär brässen i rektangel form. I filmen används en metallform, som också används vid stekning.
  3. Hetta upp smör och matolja i panna på medelvärme. Stek köttet (i formen) på båda sidor tills genomstekt och till gyllenbrun yta. Salta lätt. Det tar cirka 5 minuter.
  4. Stek småbitarna i smör och lite balsamvinäger.

Kockens kommentar

Brässen består av två halvor sammanbundna med ett mjukt vitt rör som skärs bort. Den jämnare, rundare och fastare halvan är den finare biten och kallas i Frankrike för noix (nöt). Den andra kallas gorge (strupbiten) och är mer ojämn i formen, full av vener och ofta delad. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem