Ris de Veau Meunière, enkelpanerad stekt kalvbräss
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas bräss >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ris de Veau Meunière, enkelpanerad stekt kalvbräss

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 302

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1209 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 184 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas bräss > 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Cuisine du Moun" under bilden.

  1. Blanchera (förväll) och ansa brässen. Se > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
  2. Hacka persilja. Mosa vitlök eller använd vitlökspasta (se nedan). Vänd brässbitarna i vetemjöl.
  3. Stek: Smält rikligt med smör i stekpanna på medelvärme och fräs köttet runt om tills genomstekt med gyllenbrun yta utan att bränna. Det tar 5-10 minuter beroende på hur stora bitarna är.
  4. Strö över persilja. Salta lätt. Tillsätt vitlök eller vitlökspasta. Pressa över citronjuice. Rör om och låt steka någon minut till.

Kockens kommentar

I filmen smaksätts rätten med pâte d´ail (vilökspasta), vilket är mixad vitlök med lite matolja. Färdig sådan kan köpas i Frankrike, men knappast i Sverige. Se dito recept via länk nedan.

Passar till

Pâte d´ail, vitlökspasta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem