Ris de veau ā la crčme - gräddstuvad kalvbräss
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så lagas bräss >

 

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ris de veau ā la crčme - gräddstuvad kalvbräss

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 384

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1536 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 19%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 169 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas bräss > Äts ej

Läs om Tore Wretman > Äts ej

Så stuvar man > Äts ej

...

Skapat av
Tore Wretman

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Blanchera (förväll) och ansa brässen. Se > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
  2. Skär den kokta brässen i små bitar.
  3. Fräs upp smör i stekkastrull och låt tärningarna "svettas" några minuter utan att vidbrännas.
  4. Tillsätt vispgrädde och låt småkoka under omrörning tills lagom tjock sås. Smaka av med kryddor, eventuellt också med sherry.

Kockens kommentar

Om mindre fet grädde används behövs tillsats av lite vetemjöl. Strö i så fall lite mjöl över brässen innan grädden tillsätts och rör om försiktigt. Receptet hämtat från Tore Wretmans kokbok Meny.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem