Gräddstuvad kalvbräss
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gräddstuvad kalvbräss

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2376 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 377 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skölj brässen i kallt vatten, gärna länge.
  2. Blanchera, det vill säga lägg brässen i en kastrull med vatten och koka upp. Ta upp brässen och häll bort vattnet. Koka upp nytt lättsaltat vatten. Lägg i brässen och koka den 5-10 minuter. Tag ur, låt rinna av, låt svalna något och torka av.
  3. Dra bort hinnorna som täcker brässen.
    Skär brässen i små bitar (finhacka om den skall användas till omelett, krustad eller dylikt).
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  5. Smält matfett i en kastrull. Vispa ner mjöl. Tillsätt grädde och sherry. Låt sjuda ett par minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med kryddor.
  6. Häll såsen över brässen tills lagom mängd. Värm upp. Lägg upp och garnera med hackat kryddgrönt.

Kockens kommentar

Stuvad kalvbräss är en milt smakande delikatess, som också passar utmärkt som fyllning i omelett, krustad, vol-au-vent, eller på en rostad brödskiva. Halvera därvid mängden ingredienser. Kalvbräss kan vara svårt att få tag på. Beställ i god tid.

Alternativt tillbehör

Pressad kokt potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem