Kalvbräss pesto
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas bräss >

 

 

Om pesto >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalvbräss pesto

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2690 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 403 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas bräss > Äts ej

Om pesto > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skölj brässen i kallt vatten, gärna länge. Blanchera, det vill säga lägg den i en kastrull med vatten och koka upp. Ta upp brässen och häll bort vattnet. Koka upp nytt lättsaltat vatten. Lägg i brässen och koka den i 5-10 minuter. Tag ur. Låt rinna av och svalna något.
  2. Dra bort hinnorna som täcker brässen.
    Skär brässen i små bitar (finhacka om den skall användas till omelett, krustad eller dylikt).
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Hetta upp matfett i en panna på medelvärme. Stek brässen hastigt någon minut och tillsätt grädde. Rör ner pesto. Låt sjuda några minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Bräss är en körtel, ett organ för immunförsvaret, som finns hos unga ryggradsdjur. Kalvbräss kan vara svårt att få tag på, så beställ i god tid hos kötthandlaren.

Alternativt tillbehör

Pressad kokt potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem