Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdeg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 4

 

Tillval:

 

Rismjöl

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdeg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 298

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1192 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 7%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 7%

Portionsvikt: 104 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillval:

Rismjöl 2.0 msk 4%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Hebbars Kitchen" under bilden.

  1.  Snitta chilifrukten på längden och rensa ut kärnorna.
  2. Hetta upp frityrolja till 175C-
  3. Frityrsmet: Blanda väl kikärtsmjöl med rismjöl (ej nödvändigt), ajovan och salt.
  4. Tillsätt vatten? och blanda till en slät klumpfri tjock smet.
  5. Hetta upp matolja och tillsätt detta och blanda väl.
  6. Panera: Doppa chilin i smeten och lät smeten rinna av lite så att lite av chilin blir synlig.
  7. Fritera: Stek på var sida någon minut eller två tills smeten blivit gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper.
  8. Servera med god sås eller chutney.

Kockens kommentar

Bhaji (bhajee, bhajji) kallas friterade grönsaker i syd-västra Indien. I norra Indien mer känd som pakora. Det finns många olika varianter med olika grönsaker och smaksättning. Michi = chilipepparfrukt. Vanligt förekommande som "street food" och som snacks på festivaler serverad med någon dippsås. 

Alternativ

Pakora

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem