Pakora, indisk friterad grönsakssnacks
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 24

Så friteras grönsaker >

 

 

Fritös >

 

 

Hålslev >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pakora, indisk friterad grönsakssnacks

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 35

GBR (GI) / port: 1

Recept: 843 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 2%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 28 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så friteras grönsaker > Äts ej

Fritös > Äts ej

Hålslev > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

se film, klicka på "Hari Gota" under bilden.

  1. Grönt: Skala och strimla grönsaker. Lägg i bunke. Alla slags grönsaker passar, bara de inte är för blöta.
  2. Smaksättning: Använd kryddor beroende på tillgång och enligt egen smak. Lägg i bunken.
  3. Blanda: Sikta ner kikätsmjöl. Blanda alla ingredienser ordentligt med händerna, krama ut fukten ur grönsakerna. Tillsätt lite vatten och blanda till en fast smet. Den skall inte vara lös.
  4. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  5. Fritera: Klicka ner matskedstora bitar av smeten i oljan. Fritera i omgångar. Låt fritera i 3-5 minuter tills fint gyllenbruna. Lyft ur med hålslev och lägg på galler eller hushållspapper för avrinning.
  6. Servera till mat eller som snacks med någon smakstark yoghurt- eller chutneysås.

Kockens kommentar

Tänk på att het olja är bränn- och brandfarligt. Läs mer > Så friterar man.

Pakora (sanskrit, från pakvavata (pakva + vata = kokad liten klump) är en klassiskt indisk grönsaksrätt serverad som snacks eller som huvudrätt (pakora curry) tillsamman med kryddig yoghurt. Även populärt i Nepal, Pakistan och Bangladesh. Förekommer även annorstädes som i Malaysia , Kina, Somalia och till exempel i Skottland. En annan indisk variant är "bhaji", friterade grönsaker, se recept Mirchi bahji.

Alternativ

Mirchi bhaji, friterad chili

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem