Friterad svamp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så friterar man >

 

 

Så friteras grönsaker >

 

 

Fritös >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friterad svamp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 14

GBR (GI) / port: 0

Recept: 54 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 38 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så friterar man > Äts ej

Så friteras grönsaker > Äts ej

Fritös > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Rensa svamp, men skölj den inte. Blöt svamp gör att het olja sprätter. Skär större svamp i bitar.
  2. Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
  3. Fritera: När oljan är het, lägg i svampen och fritera den i 3-5 minuter.
  4. Ta ur svampen med hålslev och salta lätt.

Kockens kommentar

Friterad svamp passar som tillbehör till alla slags kötträtter, men även till annat t.ex. stekt fisk eller på en smörgås. Tänk på att frityroljan är farligt het och kan sprätta. Läs mer > Om fritering.

Passar till

Stekt spenat

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem