Friterade rotfruktschips (palsternacka, svartrot e.d.)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fritös >

 

 

Platå (traktörpanna) >

 

 

Hålslev >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friterade rotfruktschips (palsternacka, svartrot e.d.)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 27

GBR (GI) / port: 3

Recept: 106 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 34 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Fritös > Äts ej

Platå (traktörpanna) > Äts ej

Hålslev > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skala och skiva rotfrukten till exempel med en potatisskalare eller osthyvel. Försök få långa och jämntjocka skivor. Varierar skivornas tjocklek blir de klara olika fort.
  2. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  3. Fritera cirka 1 minut tills skivorna fått lätt brun yta. Fritera lite i taget. Vänd dem gärna i grytan för undersidan bräns något mer.
  4. Ta ur med hålslev eller tång allteftersom de blir klara och låt rinna av på hushållspapper. Lättsalta.

Kockens kommentar

Använd de friterade rotfruktsskivorna som snacks eller som tillbehör och dekoration av mat. Använd av säkerhetsskäl helst en elektrisk fritös eller en ugnstermometer. Har man inte detta sätter man oljan på högsta värmen och testar med en skiva vitt bröd i kastrullen för att se om det fräser. Den skall bli svartbränd på en minut. Börjar oljan sprätta sänker man värmen. Läs mer > Om fritering.

Passar till

Entrecôte salsa verde

Skummig bönsoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem