Friterade panerade grönsaker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fritös >

 

 

Om frityrsmet >

 

 

Så lagas bladkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friterade panerade grönsaker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 11

Recept: 991 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 222 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Fritös > Äts ej

Om frityrsmet > Äts ej

Så lagas bladkål > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Förbered: Ölet skall vara kylskåpskallt. Smeten bör vara kall inför fritering. Ansa grönsaker. Dela/skär i munstora bitar. Grönsakerna skall vara väl avtorkade. Persilja paneras inte (se separat recept).
  2. Smet: Blanda mjöl och öl till en jämn smet, ungefär som pannkakssmet, strax före fritering. 
  3. Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
  4. Fritera: Tänk på att grönsaker innehåller mycket vatten som kan sprätta. Doppa grönsakerna i frityrsmeten och lägg ner i oljan. Fritera tills smeten blivit gyllenbrun och krispig. Det tar bara någon minut.
  5. Ta upp med tång eller hålslev. Låt rinna av på galler eller hushållspapper. Salta lätt.

Kockens kommentar

Grönsaker flyter upp när de börjar bli klara. Dock brukar smeten fastna i botten och det är lämpligt att lossa dem med något metall-verktyg. Friterade grönsaker passar utmärkt som drinktilltugg eller som tapas.

Alternativ

Grönkålschips

Friterade rotfruktschips

Friterad persilja

Tempurasparris

Pâte ā frire - klassisk fransk frityrsmet

Tempura frityrsmet

Frityrsmet - grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem