Kirskålssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Tallrikar: 4

el. mjölk

 

 

Smör till stekning

40.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kirskålssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 422

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1686 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 555 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

el. mjölk 0%

Smör till stekning 40.0 gram 17%

Salt och peppar Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Plocka späda blad på våren. Ta bort stjälkar. Äldre blad mals. Skölj av dem väl i vatten. Förväll bladen 5 minuter i kokande vatten. Låt rinna av, krama ur vätska och frys dem om de skall användas vid senare tillfälle.
  2. Skala och finhacka lök. Fräs  löken i stekkastrull med smör på låg värme i 2-5 minuter tills glansig och utan att den bränns vid.
  3. Rör ut mjöl i lite kallt vatten. Tillsätt detta i kastrullen och buljong. Låt småkoka under omrörning tills soppan tjocknat något.
  4. Tillsätt kirskål, mjölk eller grädde och kryddor. Låt sjuda i cirka 15 minuter. Tillsätt mer buljong om soppan år för tjock. Smaka av.

Kockens kommentar

Serveras som förrätt eller lätt måltid, gärna med vitlöksbröd till. Läs mer om "ogräset" kirskål, klicka på ingrediensen.

Passar till

Vitlöksbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem