Jus lié, avredd sky
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Om vin- och spritsåser >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Jus lié, avredd sky

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 18

Kcal / portion: 19

GBR (GI) / port: 0

Recept: 93 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 104 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vin- och spritsåser > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Rör ut stärkelsemjölet i lite kall buljong. Potatis- och rismjöl kan ersätta majsstärkelsen. Arrowrot används när såsen skall vara klar, genomskinlig.
  2. Vispa ner resten av buljongen. Tillsätt madeira, portvin eller konjak om så önskas.
  3. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av.

Kockens kommentar

I brist på buljong/fond kan koncentrerad ox- eller viltfond användas. Koncentratet bör dock smaksättas ytterligare. Se recept > Jus lié/avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond.

Alternativ

Brun eller ljus grundsås av buljongtärning eller koncentrerad fond

Sauce brune - brun grundsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem