Körsbärssås till kött eller dessert
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om körsbär >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Körsbärssås till kött eller dessert

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 307

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1227 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 188 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om körsbär > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "SweetNSpicyLiving" under bilden. Körsbärssås passar bra till kött, särskilt till viltkött och anka. Surkörsbär rekommenderas vilket ger söt-syrlig smak. Till dessertsås rekommenderas sötkörsbär (bigarråer). Läs mer > klicka på ingrediens.

  1.  Till dessert (filmreceptet)
  • Skölj av och kärna ur bären. Tillsätt socker, stärkelse och citronjuice (enligt egen smak). Rör om. Låt småkoka i 10-15 minuter. Smaka av. Serveras ljummen till kalla desserter till exempel glass.    
  1. Till kött
  • Skölj av och kärna ur bären. Tillsätt socker och vatten. Låt småkoka 8-10 minuter. Tillsätt gelé och låt koka i ytterligare 5 minuter. Serveras varm till anka, vildfågel eller viltkött.

Kockens kommentar

Odlade körsbär är av två slag, dels sötkörsbär (bigarråer, hjärtkörsbär), dels surkörsbär (klarbär, moreller). Läs mer, klicka på ingrediensen.

2023-04

Passar till

Canard aux Montmorency

Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek

Vildsvinsstek

Bräserad duva eller ripa

Quail scratchcock, stekt utvikt vaktel

Äggost från Bohuslän

New York cheesecake

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem