Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal snurror: 15

 

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 270

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1537 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 38 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Skala och skiva lök. Smält smör i en kastrull. Bryn löken sakta på medelvärme i kastrullen, rör regelbundet. När löken är gyllene tas den upp och får svalna.
  3. Rulla ut smördegen. Fördela ut ansjovis och lök jämt över smördegen. Rulla ihop till en rulltårta. Skiva cm-tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ställ kallt några minuter.
  4. Pensla med ägg och sätt in i ugn i 10-12 minuter.

Kockens kommentar

Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem