Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal styck: 12

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

Om inbakning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1009 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 47 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

Om inbakning > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Tina smördegsplattorna, men se till att de är kalla och mjuka vid tillagning. Alternativt använd färsk, färdig smördeg.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Ta ut filodegen ur kylskåpet och skär den i fyra längder. Använd 2 delar till varje sparris.
  4. Vispa upp ägg i en kopp och pensla filodegen. Lägg några spenatblad och en sparris i ena kanten och rulla ihop. Pensla rullen med ägg. Strö över salt och rosmarin.
  5. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på sparrisen och sätt in i ugnen i 8 minuter tills gyllenbrun.

Kockens kommentar

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg av olika rätter tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem