Baconinlindade fikon (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bacon som knapersteks}

16.0 

skivor

Matolja till stekning

 

 

Tandpetare

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Baconinlindade fikon (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 220

GBR (GI) / port: 5

Recept: 880 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 22%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 126 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Bacon som knapersteks} 16.0 skivor 74%

Matolja till stekning Äts ej

Tandpetare Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela fikonen i 4 delar. Dela baconskivorna på mitten.
  3. Linda en skiva bacon runt varje fikondel.
    Olja in en ugnssäker form. Lägg i fikonen och häll en droppe olja på varje fikon.
  4. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje fikon.

Kockens kommentar

Färska fikon är inte helt lätt att få tag på. Man kan använda torkade fikon, men smaken är helt annorlunda, mycket sötare.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Baconinlindade dadlar

Baconinlindade ostron

Musslor med pancetta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem