Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Så lagas svamp >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 160

GBR (GI) / port: 1

Recept: 961 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 131 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas svamp > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Bryt av svampfoten så att det bildas ett fördjupning i hatten. Ställ hattarna med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Hacka nötter och persilja. Finhacka svampfötterna. Pressa citronsaft och blanda med svamphacket.
  4. Mosa ost med en gaffel och blanda med grädde. Krydda med peppar. Blanda ostmos med svamphack, hackad persilja och hackade nötter.
  5. Fördela blandningen i svamphattarna.
    Gratinera mitt i ugnen i 7-10 min.
    Servera svamparna lätt avsvalnade.

Kockens kommentar

Variera gärna hattfyllningen med olika ostsorter och andra ingredienser.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem