Pannkakor, plättar, grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser (ā 12 st, el. 60 plättar): 1

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

Om äppelmos >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pannkakor, plättar, grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 1309

GBR (GI) / port: 21

Recept: 1309 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 828 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

Om äppelmos > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Smet: Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa först ner hälften av mjölken. Tillsätt sedan resten så att det blir en slät klumpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Låt gärna smeten vila svalt i 30 minuter.
  2. Smält lite matfett i stekpanna och vispa ner det i smeten (pannan behöver sen inte fettas in mer).
  3. Grädda: Stek på medelhög värme. Häll i ett tunt lager smet i pannan. Luta pannan så att smeten rinner ut jämt.
  4. Vänd pannkakan när ytan stelnat. Stek någon minut på andra sidan.
  5. Vispa om i smeten (mjölet sjunker) och grädda nästa pannkaka utan extra smör i pannan.

Kockens kommentar

Addera eventuellt 1-2 tsk socker för fylligare smak. Pannkakor kan serveras som huvudrätt eller som klassisk efterrätt med sylt, bär eller dylikt. Plättsmet kan även användas till ungspannkakor eller friteras. Läs mer > Om pannkakor.

Alternativ

Pannkakor utan ägg

Amerikanska pannkakor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem