Rabarber på höjden
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

 

Kockskolan:

 

Om oxalsyra >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rabarber på höjden

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 13

Recept: 4352 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 180 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om oxalsyra > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 5 tim )

  1. Blanda fanta, socker, kanelstång, anis, nejlikor, vaniljstång och portvin. Koka upp och sjud på lägsta värme i 10 minuter.
  2. Skär rabarber i 5 centimeter långa bitar och sänk ner dem i lagen. Låt dem sjuda i 5 minuter.
  3. Häll rabarber och lag i en skål. Täck med plastfolie och låt stå över natten att marinera.
  4. Vispa grädden fast.
  5. Bygg ett torn, där kex och rabarber varvas. Toppa med vispad grädde. Häll sockerlagen runt om. Servera.

Kockens kommentar

Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger den besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njur­problem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem