Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om potatispannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 229

GBR (GI) / port: 11

Recept: 914 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 176 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om potatispannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Riv potatisen grovt. Lägg i en bunke med kallt vatten. Rör om. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av. Salta lätt.
  2. Hetta upp olivolja i en panna på medelhög värme. Lägg ut klickar med riven potatis och platta till dem med stekspade. Stek cirka 3 minuter på var sida tills lätt bränd och gyllenbrun färg.
  3. Finstrimla ramslök. Lägg upp plättarna på tallrikar. Servera med gräddfil, rom och ramslök.

Kockens kommentar

Ramslök förekommer sporadiskt i handeln endast under april-juni. I brist på ramslök kan man använda gräslök. Ramslök odlas främst på Gotland och Öland. Kalix är centralort för svensk löjroms­produktion, men produktion förekommer även på andra platser t.ex. vid Vättern. Löjrom är rommen från fisken siklöja.

Svensk middag

Förrätt: Svensk råraka

Huvudrätt: Ugnsbakad gös

Efterrätt: Smultronmousse

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem