Crêpes med skaldjursstuvning (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Svartpeppar nymald

 

 

 

Ger 2 stycken/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crêpes med skaldjursstuvning (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 465

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2792 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 247 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Svartpeppar nymald 0%

 

Ger 2 stycken/portion 

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min + 1 tim 20 min )

  1. Vispa samman smet och grädda crêpes enligt grundrecept svensk smet.

    Sammanfattning:
    Vispa samman mjölk, mjöl, salt.
    Vispa ner ett ägg i taget. 
    Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten.
    Grädda på medelhög värme.

  2. Förbered stuvningen: Smält matfett i kastrull, ta av från plattan. Rör ner mjölet. Späd med burkspad eller buljong (vatten+konc. fond) och grädde. Koka cirka 4 minuter. Skall vara ganska fast. Tillsätt skaldjur ev. skurna i mindre bitar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader, eller grillen.
  4. Riv ost. Fördela 2 msk fyllning per crêpes. Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt/ugnsfast. Strö riven ost över.
  5. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.
  6. Servera gärna grönsaker till.

Kockens kommentar

Flertalet skaldjur passar till. I vårt exempel har vi använt färska räkor, men det går också bra med skaldjur på burk. Därvid används burkspad i stället för vatten och konc. fond.

Jämför

Crêpessmet

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem