Svampcrêpes i ugn (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Sallad till maten?

 

 

 

Ger 2 stycken/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svampcrêpes i ugn (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 263

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1578 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 196 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sallad till maten? %

 

Ger 2 stycken/portion 

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Vispa samman smet och grädda crêpes enligt grundrecept svensk smet.

    Sammanfattning:
    Vispa samman mjölk, mjöl, salt.
    Vispa ner ett ägg i taget. 
    Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten. Grädda på medelhög värme.
  2. Förbered fyllningen: Finhacka lök och skiva svamp. Fräs lök några minuter i rikligt med matfett, häll därefter på svampen.
    Stek på medelhög värme tills all vätska kokat in. Smaka av med kryddor.
    Låt kallna.
  3. Sätt ugnen på 250 grader, eller grillen.
    Riv ost. Fördela 2 msk fyllning per crêpes.
    Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt.
    Strö riven ost över. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.
  4. Servera gärna grönsaker till.

Kockens kommentar

Flertalet svampar passar till. Extra gott är om man blandar olika svampar. Krydda lite extra då själva crêpen har mild smak. Ett alternativ är att tillsätta även får- eller getost till fyllningen.

Grundrecept

Crêpessmet

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem