Adana Kebab, turkiska grillade färsspett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om köttfärsrätter >

 

 

Om kebab >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Adana Kebab, turkiska grillade färsspett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 706

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2823 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 323 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om köttfärsrätter > Äts ej

Om kebab > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Blötlägg träspett i en timme (för att de inte skall brinna upp på grillen).
  2. Skala och finhacka lök och schalottenlök. Finhacka chili och persilja. Riv ingefära. Halvera tomater.
  3. Blanda alla ingredienser till spetten i en bunke till en slät färs. Trä på spett.
  4. Värm en grillpanna eller tänd grillen. Grilla spetten färdiga. Grilla tomat.
  5. Skala och pressa vitlök. Blanda med yoghurt, olivolja och kummin. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera spetten med yoghurtsås, grillad tomat, bröd och lite sallad.

Kockens kommentar

Adana kebabi är uppkallat efter Adana, Turkiets 5:e största stad. Ursprungligt namn på rätten var Kiyma kebabi vilket betyder hackat kött kebab. Kebab har tyvärr blivit synonymt med skräpmat här i Sverige, men ät en riktig turkisk kebab, det är fantastiskt och man förstår varför Karl XII blev så förtjust i det turkiska köket så han tog det med sig till Sverige.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem