Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lammfärsrulle med grekisk inspiration

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 847

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3389 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 512 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 16%

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blötlägg ströbröd i vatten ca 10 minuter. Hacka lök och vitlök fint.
  3. Blanda med färs och tillsätt ägg, smulad fetaost, oliver och senap. Salta och peppra.
  4. Lägg färsen i aluminiumfolie och forma som en smällkaramell. Baka i ugnen cirka 20 minuter eller till en innertemperatur på 63°C
  5. Låt den vila i minst 10 minuter innan den skärs i skivor.
  6. Gurkyoghurt: Skala och kärna ur gurka. Salta lätt och låt rinna av i durkslag cirka 10 minuter.
  7. Blanda gurka med yoghurt. Smaka av med vitlök, rapsolja samt färsk finhackad mynta. Salta och peppra.
  8. Potatis: Skala och skär potatis i tärningar eller skivor. Ju mindre, tunnare desto knaprigare.
  9. Hetta upp matfett i stekpanna. Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då. Lägg åt sidan och stek mer potatis.
  10. Efterstek all potatis på medelvärme tills potatisen är varm och lagom mjuk.
  11. Servera den skivade lammfärsrullen med råstekt potatis samt gurkyoghurt.

Passar till

Ris

Tomatsallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem