Klyftig citronpotatis i panna
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om vattenförändringar >

 

 

Om fettupptag >

 

 

Om råstekning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klyftig citronpotatis i panna

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 14

Recept: 742 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 138 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vattenförändringar > Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

Om råstekning > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala potatis och skär i klyftor. Skär även citron i klyftor.
  2. Koka potatis med citron i lättsaltat vatten cirka 10 minuter. Tag ur och låt rinna av.
  3. Värm matfett i panna på medelhög värme. Stek potatis och citroner cirka 10 minuter, tills potatisen fått fin färg och mjuknat. Salta lätt.

Kockens kommentar

Den här potatisen benämns inte råstekt eftersom den förkokats. Läs mer > Om råstekning.

Näringsberäkning
: Klyftad rå potatis som steks tappar 30% av sin vattenhalt. Detta beaktas automatiskt i systemet om man väljer ingrediens Potatis klyftad (läs mer > Om vattenförändringar). Samtidigt suger klyftorna upp en del stekfett, cirka 3% av potatisens råvikt, vilket ger en fetthalt på 4%. Fettupptaget registreras inte automatiskt, utan måste införas som ingrediens "Fettupptag vid stekning" (läs mer > Om fettupptag).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem