Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Om vattenförändringar >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 153

GBR (GI) / port: 0

Recept: 915 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 13%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 92 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vattenförändringar > 0%

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Grundsås: Tillred brun grundsås (sause brune eller jus lié, se separat recept via länk nedan). Tidsåtgång här ej medräknad.
  2. Avfetta steksky om sådan finns tillgänglig från tillagning av huvudråvara. Läs mer > Så avfettar man.
  3. Finhacka lök och fräs den sakta i smör eller stekfett på medelvärme i 2 minuter utan att ta färg.
  4. Tillsätt vin och koka snabbt ner till 1/5-del.
  5. Tillsätt brun grundsåsen och eventuell steksky.
    Låt sjuda i 2 minuter. Smaka av med peppar så att den får en tydlig pepprig smak.
  6. Sauce piquante: Tillsätt finhackad kapris och/eller pickles i såsen mot slutet.
  7. Ta av kastrullen och montera smör klickvis innan servering. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Sauce Diable serveras till stekt kyckling, stekt eller bräserat griskött, fläskkotletter, oxkött eller köttrester. Läs mer > Mörka såser. Jämför recept > Poulet grillé ā la Diable. I brist på brun grundsås används en avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond (se recept via länk nedan). Såsen blir avancerad om grundsås måste tillredas.

Tillhörande recept

Sauce brune, brun grundsås

Jus lié, avredd sky

Avredd sky på tärning eller koncentrerad fond

Poulet grillé ā la Diable

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem