Enkelpanerad strömming helt enkelt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkelpanerad strömming helt enkelt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2802 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 484 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Panera: Häll ströbröd i en plastpåse. Stoppa ner strömming och skaka om. Om strömmingen är torr, blöt den först med lite matolja.
  3. Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt mjölk och smör till lagom konsistens och smak. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek: Hetta upp rikligt med smör i en panna på medelhög värme. Lägg i strömmingen när smöret slutat fräsa och blivit lätt brunt. Sänk värmen något. Stek strömmingen hastigt på var sida (< 30 sekunder), tills de fått lite färg. Salta lätt efter vändning. 
  5. Stek i omgångar och lägg upp strömmingen i en hög på en tallrik allteftersom, så att de håller sig varma. Rengör pannan efter ett par omgången för att avlägsna brända partiklar. Börja om.
  6. Servera med lingonsylt.

Kockens kommentar

Vitfisk är en ömtålig vara och brukar därför paneras på något sätt. Vanligtvis enkelpanerar man med mjöl för att ge fisken ett skyddande täcke, men här valde vi ströbröd. I detta fall mjuksteker man strömmingen i lite lägre värme för att inte bränna för hårt. Ett annat alternativ är att dubbelpanera fisken  (läs mer > Så panerar man). Att steka utan panering var det vanliga förr. Fisken lades på vedspisens häll och blev svartbränd och kallades för "sotare". Se recept via länk nedan.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Fisken med panering och fettupptag väger tillagad 190 gram per portion, varav panering 18%. Energimängd 283 Kcal, varav 43% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Gör rårörda lingon själv

Sotare i panna

Dubbelpanerad strömming

Senapspanerad strömmingsflundra

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem