Räkor helt enkelt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör el. margarin

80.0 

gram

Hårdost lagrad

8.0 

skivor

Läs om Tore Wretman >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Räkor helt enkelt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 823

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3292 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 13%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 352 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 80.0 gram 18%

Hårdost lagrad 8.0 skivor 9%

Läs om Tore Wretman > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (5 min )

  1. Börja med såserna om de skall vara hemlagade. Hovmästarsås och aioli tar cirka 10 minuter vardera att tillreda.
  2. Lägg upp räkorna på ett fat och låt gästerna skala själva.
  3. Rosta formbröd och servera räkorna med någon god sås/dressing och ost till.

Kockens kommentar

Lägg gärna upp räkorna snyggt som på bilden. Ta i så fall fram en rund skål och lägg ner räkorna snyggt utefter kanten och fyll sedan upp hela skålen. Lägg därefter ett serverings­fat ovanpå skålen och vänd skål och fat upp och ner. Ta bort skålen.

Tore Wretman (läs mer > Tore Wretman 1916–2003): Inget är överlägset den absolut nyfångade kokta räkan. Det enda jag ifrågasätter är att servera henne på is, För att den fina aromen verkligen skall komma till sin rätt anser jag tvärtom att räkor au naturel skall serveras svala, inte nerisade. Däremot är en sköljkopp med en citronklyfta nödvändig, om man utan betänkande skall kunna ägna sig åt räkskalningens hantverk. Ytterst få behärskar konsten att elegant göra detta med kniv och gaffel.

Passar till

Hemlagad hovmästarsås

Hemlagad aioli

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem