Grillade nötfärsspett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal spett: 8

 

Kockskolan:

 

Så grillas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillade nötfärsspett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 152

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1219 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 25%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 47 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så grillas kött > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen i god tid (eller ugnsgrillen).
  2. Lägg grillspett av trä i vatten cirka 1 timme, så brinner de inte upp av grillen (alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinnarna och grillglöden).
  3. Blanda färs med ägg, kryddor och pesto (eller annan smaksättare enligt eget val). Ställ helst kallt 30 minuter i kylskåp.
  4. Forma korvar i handen (cirka 50 gram st) och stick in spett. Pensla färsen med lite matolja. Ha en stekspade till hands, spetten fastnar lätt på gallret.
  5. Grilla 3-5 minuter på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.

Kockens kommentar

Rätten passar bäst som plockmat, men kan serveras som huvudrätt. Dubbla i så fall mängden ingredienser och servera till exempel med grillade grönsaker eller grillade rotfrukter.

Passar till

Enkel tomatsallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem