Sauce Aurore, vit grundsås med tomatsmak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Sås till gratäng-stuvning>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce Aurore, vit grundsås med tomatsmak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 158

GBR (GI) / port: 2

Recept: 792 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 115 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Sås till gratäng-stuvning> Äts ej

...

Skapat av
Julia Child

Tillagning

  1. Béchamel (vit grundsås): Tillaga en ganska tjock béchamel. Smält smör, vispa ner mjöl, låt "koka" under vispning i två minuter utan att såsen tar färg. Tillsätt varm mjölk. Se recept > Béchamel - vit grundsås.
  2. Coulis de tomates: Tillaga tomatpuré (se recept via länk nedan), eller använd färdig tomatpuré.
  3. Aurore: Sjud upp såsen. Rör ner tomatpuré skedvis i taget, tills såsen fått önskad färg och smak.
  4. Ta kastrullen från värmen. Rör ner smör och eventuella finhackade örtkryddor.

Kockens kommentar

Såsen passar till ägg, ljust kött som kyckling, kalkon, kalv, lamm, grönsaker och som gratängsås. Detta är en vit grundsås smaksatt med tomatpuré, alltså att betrakta som en béchamelsås snarare än en tomatsås. En "riktig" tomatsås har (krossade) tomater som grund, vilket smaksätts på olika sätt. Se recept via länk nedan.  

Alternativ

Sauce tomat, fransk tomatsås

Coulis de tomates provençale

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem