Fondue Savoyarde, ostfondue från Savoyen
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om ostfondue >

 

 

Om köttfondue >

 

 

Fonduegryta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fondue Savoyarde, ostfondue från Savoyen

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 314

Kcal / portion: 1047

GBR (GI) / port: 34

Recept: 4189 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 15%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 333 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om ostfondue > Äts ej

Om köttfondue > Äts ej

Fonduegryta > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skär brödet i 4-5 centimeters bitar. Det får gärna ligga och torka ihop ett tag och behöver inte vara purfärskt.
  2. Skär osten i mindre bitar. Lägg i kastrull och tillsätt vin. Värm upp sakta på medelvärme. Smaka av med muskot, peppar och annat enligt eget önskemål. Tillsätt kirsch mot slutet. Blanda väl. Akta så att det inte bränns vid. Är såsen för tunn tillsätts lite stärkelsemjöl som får koka med i några minuter.
  3. Servera.

Kockens kommentar

Till ostfondue passar feta grynpipiga hårdostar som Svecia, en vällagrad Grevé och Herrgård. Gratängostar går bra. I alpländerna brukar man blanda ett par-tre ostar för ökad smakrikedom, såsen får inte vara för "mesig". I Savoyarde används lagrad Beaufort. Calvados är ett alternativ till kirsch. En sallad kan passa som tillbehör. Det finns många varianter av ostfondue, varav Savoyarde är den mest kända. Läs mer > Om ostfondue.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem