Gammaldags späcksmörgås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bröd hårt (el. mjukt)

4.0 

skivor

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gammaldags späcksmörgås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 273

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1230 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 23%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 112 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Bröd hårt (el. mjukt) 4.0 skivor 18%

 

Ger 1 smörgås/portion 

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (5 min )

  1. Skär späckskivor och stora bitar lök. Lägg på smörgås.

Kockens kommentar

Förr i tiden var det vanligt att äta späck (flott, ister) på en brödbit, dvs grisens fettlager som smälts/kokats och som fått stelna. Kan också vara fettkant på en tillagad köttbit som används.

Späcksmörgås kunde t.ex. utgöra matsäck när man var ute på åkerfälten och arbetade. Förekommer forfarande t.ex. i öststater. Inte alls oävet för den som inte är rädd för fett. Fett var förr ett viktigt näringstillskott.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem