Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnstekt falukorv med ost- och äppelskivor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 779

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3116 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 505 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dra av skinnet på korven. Skär den i skivor utan att skära igenom helt. Lägg korven i i ett ugnssäkert form.
  3. Kärna ur och skiva äpple. Skär ost i ganska tjocka skivor. Stick ner ostskivor och äppelklyftor växelvis i korvspringorna.
  4. Skala och skiva lök. Klyfta tomater. Blanda lök och tomater i mitten av fatet. Strö över lite salt och peppar. Riv över resten av osten.
  5. Skala och koka potatisen mjuk.
  6. Sätt in korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills anrättningen fått fin färg.
  7. Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Salta, peppra.

Kockens kommentar

Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem