Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hallon frysta sockrade

1.0 

förp.

Konjak/brandy

2.0 

msk

Mynta till garnering

1.0 

kvist

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Raspberry Romanoff, jordgubbskräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 278

Kcal / portion: 612

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2448 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 26%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 220 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Hallon frysta sockrade 1.0 förp. 9%

Konjak/brandy 2.0 msk 3%

Mynta till garnering 1.0 kvist 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 1 tim )

  1. Vispa grädden med hälften av bären. Blanda in konjaken på slutet.
  2. Häll lite kräm i botten på ett högt glas. Fyll på med ett lager frukt och sedan mer kräm ovanpå. Toppa med frukt.
  3. Servera med en lång sked och garnera med en myntakvist.

Kockens kommentar

Detta är en fyllig efterrätt tack vare mycket grädde. Lämpligtvis serveras mindre portioner, eller så kan proportionen hallon ökas. I stället för vispgrädde kan vispbar mellangrädde användas för att minska kalorimängden. Eftersom frysta hallon oftast innehåller mycket socker blir detta en klart söt efterrätt. Undvik att ta med all spad om mindre sötma önskas, eller blanda upp med färska hallon.

Romanoffs = ryska kejsarsläkten, som regerade landet från 1613 till 1917. Huruvida de åt denna efterrätt är för oss obekant, eller om rätten fått sitt namn efter kungligheter för att det låter exklusivt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem