Blodapelsingranité med chokladstjärnor
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 76
Kcal / portion: 205
GBR (GI) / port: 10
Recept: 820 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så tempereras choklad > Äts ej
Om chokladdekoration > Äts ej
Om sorbet, sherbert > Äts ej
...
Skapat av
Sofia
Tillagning (1 tim 55 min )
- Skär av ett lock på apelsinen genom att skära ett sicksackmönster runt om. Lyft av locket och gröp ur fruktköttet, samt pressa saften ur köttet.
- Mixa saft med socker och Cointreau i en matberedare eller mixer tills sockret har lösts upp. Häll i en form och ställ i frysen.
- Tag ut formen efter 45 minuter och rör om med en gaffel så att kristaller bildas. Ställ in i frysen igen och upprepa proceduren några gånger. Totala frystiden beror på frysens kapacitet, beräkna runt 1,5 timmar.
- Chokladgarnityr: Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Tag en matsked och ringla chokladen till stjärnor på baklåtspapper. Låt torka.
- Lägg granitén i apelsinskalen lagom till servering. Garnera med citronmeliss och chokladstjärnorna.
Kockens kommentar
Granité (it. granita) är en halvfrusen dessert tillagad av frusen frukt- eller bärsaft som skrapas med en gaffel till en luftig issörja. Läs mer > Om sorbet, sherbet.
Chokladdekoration: För att smält choklad skall bli hård och bland måste den tempereras. Läs mer > Så tempereras choklad. Se recept via länk nedan.
Tillhörande recept
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)