Friterad persilja
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Så friterar man >

 

 

Så friteras grönsaker >

 

 

Fritös >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friterad persilja

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 35

Kcal / portion: 12

GBR (GI) / port: 0

Recept: 12 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 35 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så friterar man > Äts ej

Så friteras grönsaker > Äts ej

Fritös > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (5 min )

Den ovane friterararen bör läsa > Så friterar man. Friterad persilja är ett utmärkt gott tillbehör till friterad mat. Friteringen bör ske så nära servering som möjligt så att persiljan behåller sin krispighet. Krispigheten försvinner ganska fort.

  1. Skölj persilja och torka av noga, fuktiga grönsaker sprätter extra mycket i het olja. Persiljan kan friteras med stjälkar, eller så repar man av bladen och friterar utan stjälkar (= elegantare, godare).
  2. Mise en place: Var väl förbered med tång, hålslev, salt i en skål (bäst är att salta med fingrarna) och utlagt hushållspapper för fettavrinning. Det går mycket fort att fritera persilja och de bränns snabbt vid. 
  3. Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
  4. Fritera: Lägg i persiljan i den heta oljan. Det tar cirka 30 sekunder att fritera. Det kommer att fräsa ordentligt, akta för sprätt. När det slutat fräsa är persiljan färdig. Tryck gärna ner dem i oljan med hålslev så att de bränns runt om. Man kan också vända dem med tång.
  5. Var beredd med tång eller hålslev att plocka ur persiljan när färgen mörknat och de blivit krispiga, det kan ta lite olika tid för bitarna. Lägg på hushållspapper och salta lätt med fingrarna.
  6. Plocka bort svartbränd persilja. Garnera huvudrätten och servera snarast.

Kockens kommentar

Friterad persilja passar i stort sett till all friterad mat, förutsatt att den konsumeras omgående. Klassiskt tillbehör till friterad camembert med hjortron (se dito recept). Läs mer > Så friteras grönsaker.

Passar till

Friterad camembert

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem