Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Canderel strö }

1.0 

msk

Dill

2.0 

kvistar

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1371 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 316 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Canderel strö } 1.0 msk 0%

Dill 2.0 kvistar 0%

Salt och vitpeppar 0%

...

Skapat av
Canderel

Tillagning (1 tim )

  1. Skölj och borsta av musslorna.
    Skala och skiva lök, liksom vitlök.
    Skala rotfrukter och skär dem i kuber.
    Skala och finhacka schalottenlök.
  2. Lägg lök, vitlök och musslor i en kastrull.
    Tillsätt lagerblad, pepparkorn och timjan.
    Tillsätt vin och lite vatten. Låt koka några minuter tills musslorna öppnat sig.
    Ta ur musslorna. Koka buljongen i 10 min.
    Sila av buljongen och håll den varm.
  3. Värm olja i en kastrull på medelvärme.
    Låt rotfrukterna svettas i ett par minuter.
    Tillsätt saffran och schalottenlök och låt det svetta med i ett par minuter. Tillsätt lite buljong och vitvinsvinäger. Låt puttra tills rotfrukterna är mjuka. Salta och peppra.
  4. Lägg en hög rotfrukter mitt i djupa tallrikar.
    Fyll på med buljong. Dekorera med dill och musslor. Övriga musslor vid sidan av.

Kockens kommentar

Knacka på de färska musslorna som är öppna. De som inte stänger sig kastas. Kokta musslor skall öppna sig. De som inte öppnat sig kastas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem