Vaniljparfait på Arlas vis, lite enklare
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om parfait >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vaniljparfait på Arlas vis, lite enklare

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 370

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1531 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 32%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 103 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om parfait > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (20 min + 4 tim )

Se film, klicka på "Arla" under bilden.

  1. Lättvispa grädde.
  2. Dela vaniljstång och skrapa ur innanmätet.
  3. Vispa ägg, florsocker och vanilj i en bunke eller maskin, tills vitt och fluffigt.
  4. Vänd ner vispad grädde försiktigt i äggsmeten.
  5. Häll över i en form, till exempel en brödform. Ställ in i frysen.
  6. Efter 3-4 timmar kan parfaiten serveras som dessert. Har den fryst över natt eller längre behöver smeten tina en stund för att bli skopbar.

Kockens kommentar

Parfait (fr. = perfekt) avser något extra fint, perfekt lagat. Det kan avse olika slags desserter, men oftast är det en kyld eller frusen dessert liknande glass. Arla kallar sitt recept för "hemlagad glass", men det är lite missvisande, för en parfait (Parfait glacé) fryses utan att röras om under frysningen (stillfryses) vilket man gör med glass. Dessutom är en parfait mer fettrik, innehåller mycket grädde. Läs mer > Om).  parfait.

Alternativ

Parfait glacé

Parfait glacé au café

Hjortronparfait

Limeparfait

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem