Limeparfait med vaniljrabarber
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Så vänder man ner >

 

 

Om parfait >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Limeparfait med vaniljrabarber

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2484 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 17%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 100 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vänder man ner > Äts ej

Om parfait > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Parfait: Finriv grönt skal från limen.
  2. Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt limeskal och juice från limen.
  3. Vispa grädde i en ny bunke. Vänd försiktigt ner grädden i äggsmeten. Portionera ut smeten i portionsglas. Ställ in i frysen i cirka 1 timme.
  4. Garnering: Ansa och skär rabarbern i bitar. Dela vaniljstången på längden.
  5. Lägg rabarbern i en kastrull. Tillsätt vin, socker, kanel och vaniljstång. Koka rabarbern mjuk, cirka 10 minuter.
  6. Sila av vätskan och smaka av med socker och hallonsaft. Ställ in i kylskåp.
  7. Ta ut parfaiten 15 minuter före servering. Häll på rabarbersåsen.

Kockens kommentar

Parfait (fr. = perfekt) avser något extra fint, perfekt lagat. Kan avse lite av varje, men vanligtvis en dessert på äggkräm blandat med lättvispad grädde, i Frankrike kallat Parfait glacé. Liknar gräddglass (fr. crème glacée), men till skillnad frän glass rörs smeten inte om under frysningen utan stillfryses. Läs mer > Om parfait.

Alternativ

Parfait glacé

En lite enklare vaniljparfait

Hjortronparfait

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem