Mannerströms vitvinssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Så lagas vitvinssås >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mannerströms vitvinssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 203

GBR (GI) / port: 0

Recept: 609 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 15%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 96 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas vitvinssås > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Leif Mannerström

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Mannerströms" under bilden.

  1. Skala och skiva lök.
  2. Häll vin och fiskfond i en kastrull, tillsätt lök, lagerblad och några droppar citron.
  3. Reducera (koka ihop) såsen till cirka halv mängd.
  4. Montera (vispa ner) smör i såsen. Alternativt tillsätt grädde.
  5. Sila såsen och pressa ut all god sås. Smaka av med citron och eventuellt också med kajennpeppar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem